zondag 27 juli 2008

piraten

Soms duiken J&S onverwachts eens ik de verkleedkoffer. Al gebeurt het niet vaak dat Janne zich in een piraat verkleedt (in al wat roze is daarentegen...). Veel had ditmaal wellicht te maken met het 'dopseltje' van een fles schuimwijn die ze in haar oog kreeg gestopt en waardoor ze zich plots een heuse piraat voelde...

kampvuur

Vorige week werden we door de Chiromeisjes uitgenodigd voor het kampvuur. Mama is in een ver verleden leidster geweest van de Chiro, vandaar dat wij al verschillende jaren het eer en het genoegen hebben om een stukje van de laatste kampdag mee te beleven. Dit jaar wilden we om een extra reden graag gaan: Janne mag in september immers starten in de Chiro, dus zo kon ze al een klein beetje proeven van die fijne Chirosfeer (al wist ze nog veel van vorig jaar). Ik dacht dat ze het ook wel leuk zou vinden dat ze er een aantal meisjes die vorig jaar bij haar nog op school zaten (plaatselijk kleuterschooltje), terug zou zien. Dat was ook wel, maar het belangrijkste vonden zowel Janne als Stan toch wel dat ook hun 'juf Joke' er was. Joke liep het voorbije schooljaar stage, zowel in Jannes klas als in die van Stan, en ze vonden het dus super om haar daar terug te zien! Wat het kampvuur ook wel speciaal maakt, is dat vele leidstertjes destijds als klein Chiromeisje bij mama in de Chiro zaten - je wist ze er toen gewoon al uit te pikken, degenen die een ware Chirocarrière zouden uitbouwen! Ondertussen zijn we al zoveel verder dat een aantal van deze leidstertjes het voorbije kampvuur 'officieel' afscheid namen van de Chiro. En dit zegt direct veel over mama's leeftijd, vrees ik. Tjaaa, we worden oud!
* Ook door papa's Chiro werden we uitgenodigd voor deze jaarlijkse gebeurtenis. Aangezien dit midden in de week valt, is het al een stuk moeilijker om hier naartoe te gaan. Bovendien kent onze papa (vrijwel) niemand meer van de huidige leidingsploeg, wat het qua gevoel toch wel een beetje anders maakt.

zaterdag 26 juli 2008

toen waren ze nog met...

Zijn wij gewonnen, mama Sofie?
:-)

donderdag 24 juli 2008

verrassing voor mama


Bij het maken van het vorige filmpje constateerde ik plots dat er een heleboel foto's op het fototoestelletje stonden die compleet nieuw waren voor mij. Even navraag doen bij papa, die ook van niks wist. De gezichtjes van de kinderen spraken echter boekdelen toen ik hen de foto's toonde!
Stan: "Ik weet toch al hoe ik dat moet aanzetten?!" Duidelijk wel dus!
De kodak dus niet meer zomaar laten rondslingeren en een beetje meer toezicht! Maar met de foto's hebben ze wél zichzelf verraden. Springen uit de zetels... vieze gezichten trekken... foei!

verrassing

... of hoe vlug een kind toch gelukkig kan zijn! :-)

dinsdag 22 juli 2008

Award



O jee... als ik het allemaal goed begrepen heb, ben ik de gelukkige bezitter van een award (of toch één van de genomineerden?)! Dank je wel, mama van 2 kapoenen! Ik herken mezelf helemaal in jouw eigen reactie, wat doe ik met zo'n bescheiden blogje in hemelsnaam met zo'n award?? Vlug doorgeven dus!*


Regels van de Award:

1. De winnaar mag het logo plaatsen.
2. Plaats een link naar degene van wie je de Award hebt gekregen.
3. Stuur de Award naar tenminste 7 andere bloggers, die door hun actualiteit, thema's en designs opvallen.
4. Zet de links van deze sites op je blog.
5. Laat een berichtje achter op de betreffende site.

1) Jonas & Matthijs: niet alleen internetvriendjes maar ook 'for real'... 2 superschattige kids, van wie zouden ze dat hebben? ;-) Zoals mama van 2 kapoenen over mijn eigen blogje schreef, kwam er, wat de updates betreft, pas weer wat schot in de zaak met onze nieuwe computer in huis. Nu wil het toeval dat de mama en papa van J&M toch ook wel juist een nieuwe computer hebben zeker! De verwachtingen liggen dus hoog, A&K!

2) ki&co: wie herinnert zich nog onze oude, vertrouwde babysites? Zó lang volgen we elkaar al, ondertussen kwamen de blogs in de plaats en kwam er voor Lena en Wout nog een broertje bij, maar dààrin zijn we hen niet gevolgd!

3) De Libbrechts: geen drie, maar vier op een rij! Nog oude (internet)bekenden... Sedert januari kwam er een babybroertje bij voor Willem, Wout en Jurre. Een bezige bij, mama Sofie. Altijd bezig met de vier jongens, de verbouwingen, tot nu BV gegeven,... wie doet het haar na?

4) the buddy kids: nog zo'n bewonderenswaardige mama: fijne verhalen over Seppe, een bijzonder kind met zijn tweelingzusjes Merel en Linde.

5) izemoslife: naast de verhalen van zusjes Lena en Fran kwamen er recentelijk ook de fratsen bij van enkele huisdieren. Alhoewel, waar zijn ze nu gebleven? ;-)

6) Mme Zsazsa: nog zo'n creatieve mama... ontdek vooral ook de heerlijke recepten!

7) Het Radiofonisch Instituut: alleen al omdat het fotogenieke dochtertje van de blogschrijver zo'n fantastisch mooie naam heeft! :-)


Zo, mijn werk zit er (ongeveer) op, nu is 't aan jullie!
* verschillende van mijn 'genomineerden' zijn al genomineerd maar daar trok ik me nu eens niks van aan... een teken dat ze 't dubbel en dik verdienen!

zaterdag 19 juli 2008

vervolg Plopsaland





Na de mislukte poging in juni, besloten we het ons er nog eens op te wagen. Aan Stanneke de vraag om vooral nièt ziek te worden, maar hij stelde ons gerust. :-) Oma had in de krant gelezen dat er nog plaats was voor kleine prinsesjes in de prinsessenkoets van K3, maar jammer genoeg viel Janne deze eer niet te beurt (zie foto - achteraan K3 - voor de gelukkige prinsesjes) . Niet getreurd, want het beloofde sowieso leuk te worden met de K3-prinsessendagen! En dat was het ook. In tegenstelling tot vorig jaar was er een pak minder volk dan verwacht (naar 't schijnt een 6.000tal ipv de verwachte 18.000). Geen te lange wachtrijen dus en het weer viel heel goed mee. En zo heeft Stan de jetski's toch nog kunnen uitproberen!

smurfenvervolg

Mijn woorden waren nog niet koud of buurjongens, die Janne en Stan met smurfenzakjes in de hand zagen staan, waren maar wat graag bereid om hun stickers én die van hun buurmeisjes te ruilen. Oma en opa hadden ook weet van een smurfenruilactie in Delhaize op zaterdag, dus mama - zot als ze is - daar naartoe. Het was daar behoorlijk hectisch - vooral veel oma's en opa's - maar 't komt er op neer dat Janne en Stan nog slechts een vijftal stickertjes nodig hebben. Niet dat we daar waarschijnlijk nog zullen aangeraken, maar het heeft hen toch véél plakplezier bezorgd! (en den Delhaize meer dan waarschijnlijk véél extra centen...)

dinsdag 15 juli 2008

smurfen


Het begon met stickerzakjes die Carine aan mama bezorgde. Daarna een bonnetje voor een gratis stickeralbum. Hopen pret! Mama, oma en opa werden al vlug lichtjes onder druk gezet om boodschappen te gaan doen in de 'smurfenwinkel' ("Mama, wanneer ga je nog eens naar dendelhaize?") ("Joepie, boodschappen doen! Naar dendelhaize?"). Een 40tal hebben ze er nu nog nodig (van de 204!). Uiteraard wordt het moeilijker en moeilijker om nog nieuwekes te bemachtigen. Met de vakantie- (en kleuter)periode is het een beetje moeilijk om stickertjes te gaan ruilen. Benieuwd wanneer dit ruilfenomeen zich voor het eerst zal voordoen nu Janne naar de grote school gaat...

zaterdag 12 juli 2008

vrijdag 11 juli 2008

computeren




(Al dan niet samen) 'computeren', ze doen hier niet liever. Ditmaal op het programma: 'Vos en Haas - Avontuur op het eiland', een dvd die binnen het vakantiepakket van Doremi zat. En zo wordt de computer hier dus altijd wel door iemand ingepalmd (zij het zeker niet altijd de laptop hoor). Ook online zijn er veel leuke spelletjes te vinden. Janne heeft een tijdlang aankleedspelletjes en dergelijke gespeeld, zoals deze, deze of een ganse verzameling aankleedspelletjes. Ook de spelletjes van Playmobil worden hier wel gesmaakt. Wanneer ze in hun tekenperiode zitten (zoals vaak het geval is), komen deze en deze wel van pas. Ook sommige online spelletjes op de site van Technopolis vonden ze wel leuk en zijn al geschikt voor hun leeftijd. Hun Teletubbies-periode ligt al een tijdje achter de rug, maar op de Britse site waren hiervan wel leuke spelletjes terug te vinden, die ze al van jongsaf aan konden doen. Nog leuke tips?

dinsdag 8 juli 2008

het vervolg...


in antwoord op je vraag, 'mamavan2kapoenen'!

zaterdag 5 juli 2008

logee


We hebben een logee deze avond. Nichtje Ester is erg geliefd bij zowel Janne als Stan. Nu Stan ook al een tijdje in een groot bed slaapt en hij toch ook wel een beetje recht heeft om van het logeerpartijtje te genieten, botsten we op de vraag: wie slaapt bij wie? Allemaal samen op één kamer, dat wel, maar wie in het prinsessenbed en wie samen met wie op de luchtmatras? Gelukkig is de luchtmatras (voorlopig) groot genoeg voor 3. Als dat maar goed komt!

soep



De kids zijn tegenwoordig in een 'kookfase'. Al beperkt zich dit tot het maken van soep, wat natuurlijk wel gezond is. Vandaag op het menu: moddersoep. Later volgde... chiccensoep. Neen, niet 'as in' chicken-soup... :-)

krijtbord aan de muur


Bordfolie... van den Aldi.
(Onze vloer en muur komen er wel al schoon door. De voordelen van nog niet te hebben behangen of geverfd!)

woensdag 2 juli 2008

kleuter 'af'


Het zit erop. Niet alleen het voorbije schooljaar, maar ook Jannes 'kleuterjaartjes'. Gedaan met de zorgeloze tijd hier op de kleine wijkschool. Tijd voor iets nieuws. Janne weet intussen bij welke juf ze zal zitten en welke kindjes er in haar klas zullen zitten - ze heeft al eens een namiddagje mogen proeven van haar nieuwe klas, haar nieuwe juf, haar nieuwe klasgenootjes. En ze vindt het ok. Een beetje jammer dat de meeste meisjes uit haar klas in het andere klasje zullen terechtkomen, maar anderzijds zit ze wel bij haar beste vriendinnetje (en tevens buurmeisje) en dat is goed. Janne ziet het zitten en da's het allerbelangrijkste!