vrijdag 26 juni 2009

vervolg belevenis

Inderdaad Sofie, het was een bijennest. Janne & Stan waren samen met de tweeling van naast ons op het paadje naast ons huis aan het spelen, toen plots een zwerm bijen boven hun hoofd rondzwermde. Paniek alom natuurlijk. Het was dan ook behoorlijk spectaculair. Gelukkig kon de buurvrouw hen bedaren en vonden ze binnenshuis veilig onderdak.
Inmiddels hadden de bijen een nest gevormd tussen de haag van nog een andere buur. De bijen zijn in principe niet agressief, maar met zoveel kinderen in de wijk leek ons dit toch niet ongevaarlijk.
Noch de brandweer, noch 1207 konden de buurvrouw aan het adres van een imker helpen. Onze bevriende imker was niet beschikbaar, maar dankzij de buurvrouw vonden we een andere imker uit de buurt. De kinderen keken eerst van op afstand toe en mochten daarna dichterbij een kijkje nemen.
En ze hadden weeral een verhaal om mee naar school te gaan.
(en mama voor op haar blog) ;-)


2 opmerkingen:

  1. En heeft die imker wat aan die bijen? Kan hij die dan mee nemen om bij zijn bijen te steken? Vond hij dat dat leuk dat jullie hem er bij hadden gehaald? Kunnen jullie in de toekomst dan honing halen van 'jullie' bijen?

    Sorry, zijn wel veel vragen, maar het is ook wel een spannende gebeurtenis. Bijen zijn iets waar we hier niet veel van weten. Naast de school van de jongens woont een imker waar je volgens een bord honing kan halen, maar ik heb dus nog nooit durven aanbellen om honing te kopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hij heeft ze inderdaad meegenomen om in een bijenkast te plaatsen. Hij zal er dus zelf ook wel iets aan hebben denk ik. Hij blij en wij blij :-) Al was het blijkbaar niet zo'n hele grote zwerm bijen. En blijkbaar verkoopt hij inderdaad ook honing van zijn (en nu dus een beetje ook onze ;-)) bijtjes!
    Al hadden we daar dus zelf wel een al een adresje voor hé, via onze vrienden.

    BeantwoordenVerwijderen