donderdag 21 februari 2008

(in navolging van) Valentijn

Valentijn! Janne & Stan leren erover in de klas, Janne maakt meteen al grootse plannen om op het feest Valentijn tekeningen te maken voor Arno. Arno is het lief van Janne (éénrichtingsverkeer vrees ik maar da's maar een detail.). Je moet weten, Janne zoekt het niet ver uit de buurt (Arno is onze overbuurjongen) maar ze valt wel op oudere 'mannen': Arno is, dacht ik, 9 jaar. Het kan ook 10 zijn. Ze is wel bijzonder trouw, want Janne is al zeker 2 jaar verliefd op Arno. Als ze hem ziet en ze haar verlegenheid overwint, loopt ze er naartoe en knuffelt ze de arme jongen bijna halfdood. Ware liefde.

Maar op Valentijn was het niet Arno die uiteindelijk overladen werd met tekeningen, wel mama en papa! Dus voelden wij ons uiteraard wel heel vereerd. Ook Stan toonde trouwens zijn kunnen op tekenvlak, en dat lukt hem (ondanks zijn verkeerde pengrip) de laatste tijd behoorlijk goed!

Een beeld van eind vorig jaar: Janne maakt een kaartje speciaal voor Arno en krijgt het gedaan dat ze dit diezelfde avond in zijn bus mag gaan stoppen. Maar tegen alle advies in raapt ze haar moed bijeen (daar was precies niet veel moeite voor nodig) en belt ze aan om hem de tekening persoonlijk te bezorgen. Janne krijgt een (echt) knuffeltje in de plaats. Fier als een gieter (en een verdrietige Stan die - uiteraard - ook een tekening moest gaan afgeven)!
Een ander keertje viel haar oog op hartjes met een cupidopijl. Met een paar woordjes uitleg rond de betekenis van de letters naast dit pijltje weet ze genoeg en gaat ze over tot actie. Benieuwd wat Arno van het uitgeknipte hartje (A-J) in zijn brievenbus zal gedacht hebben. :-)

Met Valentijn stond er gourmet met hartjespasta op het menu. Gourmet geeft ons altijd een beetje een feestgevoel, en een glaasje (kinder)champagne erbij maakte het helemaal af. In navolging van Valentijn, het voorbije weekend broccolihartjes (eens iets anders dan broccoliroosjes) op het menu.

2 opmerkingen:

  1. Och wat heerlijk! Ons Janne daarentegen is ook verliefd op de buurjongen. Deze is inderdaad ook iets ouder. Je ziet het op de foto's van haar verjaardag op onze site www.graumans.net

    Alleen tja onze buurjongen is 15. Dus ik weet niet hoe lang die liefde nog gaat duren eer Alwin de meisjes van zijn eigen leeftijd ontdekt.

    Tot dan blijft het schattig!

    BeantwoordenVerwijderen