donderdag 19 juli 2007

fruitladder

Bravo voor Janne! Janne is vandaag onze fruitkampioen!

Om de kinderen (eigenlijk vooral Stan) aan te moedigen om meer fruit te eten, hebben we een echte fruitladder gemaakt. Mét resultaat! De kinderen eten met plezier hun dagelijkse portie fruit. Eigenlijk hadden we vooral ook gehoopt dat Stan hierdoor andere soorten fruit zou willen proeven - hij blijft steevast bij peer of appel - maar dat effect valt helaas nogal tegen. Al mogen we niet klagen: vandaag proefde hij een paar mini-mini-ministukjes aardbei (met als compromis een hoop slagroom erop, heel gezond!) en alhoewel hij zei 'lekker...' deed het lichte kokhalzen ons iets anders vermoeden. Ocharme... :-/ Voorlopig toch verder peer en appel kopen dan maar... En zo wordt hij morgen wellicht onze peer- en appelkampioen!

3 opmerkingen:

  1. een heel tof idee! Alleen is fruit hier echt geen probleem, ze eten het echt graag. Ik ben gemiddeld 30 euro kwijt per week aan fruit...nectarinen,appelen, peren, aardbeien, druifjes zonder pitten, appelsienen(uitgeperst al eens geprobeerd?), bananen, pruimen, kiwi's. Ze lusten het allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw das is knap gedaan zeg...dit zou ideaal zijn voor onze 2 kadees Broer eet alleen maar appel/banaan en drinkt appelsien Zus eet alleen maar banaan:-(...geef je eens wat tips hoe we hier aan beginnen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hey mama ki,
    Ons Janne lust het ook allemaal en da's fantastisch, al zijn de rekeningen dat idd net iets minder :-) Vers geperst fruitsap is het enige wat ik nog vergeten te vernoemen was in Stan zijn rijtje, maar daarmee zijn we dan ook rond vrees ik. Nu, beter iets dan niets is ons motto in dit geval, en we zijn er wel gerust in dat de rest van 't fruit wel zal volgen...

    Mama Cindy, wij hebben er een echte ladder van gemaakt (alé ja, 'wij', ik zat er voor niet veel tussen!) maar je kan het gerust ook verven of zo hoor (zo hebben ze 't in de klas van Ester, Lander & Jonas gedaan), 't handigste is dat je zelfklevende velcro in huis hebt en dat je (althans om te beginnen) misschien niet teveel tredes gebruikt, zodat ze vlug resultaat halen. Succes ermee!

    BeantwoordenVerwijderen